Trade Payment Data is informatie die wij hebben verzameld van duizenden derde partijen (GraydonCreditsafe Trade Partners). Deze gegevens worden vervolgens gematcht met ons universum om ons inzicht te geven in het betalingsgedrag van een bepaald bedrijf.

 

Veranderingen in het betalingsgedrag van een bedrijf is een van de vroegste tekenen van financiële problemen en is een van de meest effectieve gegevensbronnen bij het voorspellen van de kans op faillissement voordat de officiële rekeningen zijn ingediend.

 

Het is onwaarschijnlijk dat gegevens over handelsbetalingen representatief zijn voor het totale handelsgedrag van een onderneming, maar uit analyses is gebleken dat zelfs een klein deel van het handelsbetalingsgedrag een enorme voorspellende waarde heeft.

 

De aanwezigheid van gegevens over handelsbetalingen kan van invloed zijn op de kredietwaardigheid van een bedrijf, maar er zijn andere factoren die een grotere invloed hebben, zoals de industriesector en de belangrijkste financiële ratio's.