Wij geven kredietwaardigheid aan door middel van ons 'verkeerslichtsysteem' van kredietscores - rood adviseert u om voorzichtig te zijn en een vooruitbetaling te vragen. Geel geeft aan dat u wellicht moet onderhandelen over korte betalingstermijnen; en groen geeft u een positieve kredietbeslissing. Onze kredietrating geeft een score van 1-100 waarbij wij aanraden om bij een bedrijf onder de 36 voorzichtig te zijn met kredietverstrekking. Ook geven wij een bijbehorende kredietlimiet van het bedrijf, zodat u weet wat ze zich wel en niet kunnen veroorloven. 


De scoremodellen waarmee wij onze kredietscores berekenen zijn een reeks van zeer voorspellende algoritmen die zijn gecreëerd door ons eigen toonaangevende analytische team. De kredietscores die voortkomen uit onze scoremodellen zijn te vinden in elk van onze Kredietrapporten. Met onze scoremodellen berekenen wij de kans dat een bedrijf binnen 12 maanden failliet gaat of insolvabel wordt. Elk land binnen de Creditsafe groep heeft zijn eigen persoonlijke scoremodel die de lokale kenmerken en trends van de regio nauwkeurig weerspiegelt.


Wilt u meer weten over ons scoremodel en hoe wij onze kredietscores berekenen? Check onze blog: https://www.creditsafe.com/nl/nl/blog/credit/alles-over-het-scoremodel.html