Customer/supplier/partner due diligence omvat het regelmatig controleren van een entiteit/directeur/UBO aan de hand van de vereisten van het land van de gebruiker voor AML, sancties en PEP-controles.

Regelgeving en controles kunnen snel veranderen. Zo groeit de lijst van gesanctioneerde Russische personen elke maand sinds het begin van de oorlog in Oekraïne.

Wijzigingen in de bestuurders van een bedrijf, UBO's, enz. kunnen de reputatie van het bedrijf van de gebruiker beïnvloeden, dus is het noodzakelijk om de entiteiten waarmee de gebruiker zich bezighoudt voortdurend te controleren.

De gebruiker heeft wellicht voldoende documentaire ID-gegevens in zijn bestanden, maar de gebruiker moet zijn risicoprofiel regelmatig herzien en de KYC-controles periodiek vernieuwen in overeenstemming met de risicobereidheid van de gebruiker.