De zoekcriteria die worden gebruikt om de Compliance Alerts in het bedrijfsinformatierapport te genereren en de resultaten van Protect wanneer u op de Alert klikt om de inhoud te bekijken, zijn hetzelfde en in 99% van de gevallen zullen de resultaten die door beide bronnen worden weergegeven, hetzelfde zijn. Maar omdat de gegevens voor Compliance Alerts 

door een andere provider worden geleverd dan die in Protect, zien we enkele kleine verschillen, zoals:


  • De leverancier van Compliance Alerts rapporteert over kleine PEP's die Protect momenteel niet bevat.
  • De leverancier for Compliance Alerts gebruikt een iets ruimere zoek- en overeenstemmingsopdracht en kan enkele zeer kleine risico-items opnemen.


Uit onze testresultaten blijkt dat er in <1% van de uitgevoerde zoekopdrachten verschillen zijn tussen de screening van Compliance Alerts en Protect; en als er verschillen zijn, hebben die alleen betrekking op kleine PEP's of gebeurtenissen met een klein risico.


De beste praktijk in het geval van verschillen zou zijn om de waarschuwing in het bedrijfsinformatierapport buiten beschouwing te laten op grond van het feit dat u met uw onafhankelijke onderzoek niets problematisch hebt gevonden en het niet voorkomt in Protect.


Het is onze bedoeling om kleine PEP's medio 2023 in Protect op te nemen.